Mobiloperatörer har ännu inte börjat sälja Google Pixel 9 Pro Fold

Google lanserade i dagarna sin Google Pixel 9 Pro Fold där huvudfokus ligger på AI, närmare bestämt Google Gemini. Kameratekniken i kombination med AI gör att stort fokus hamnar på fotomöjligheterna med mobilen. Bildredigering med AI gör t.ex. att du automatiskt kan förbättra dina bilder med hjälp av mjukvaran som finns på telefonen.

Det ryktades först om att Google Pixel 9 Pro Fold inte skulle lanseras i Sverige men nu verkar det som att detta rykte var falskt. Du kan i dagsläget inte köpa den hos någon mobiloperatör men den går att förhandsbeställa hos flera e-handlare. Det finns dock en god chans att svenska mobiloperatörer kan komma att börja sälja Google Pixel 9 Pro Fold i framtiden.

Google Gemini hjälper dig med foton och andra uppgifter

Gemini är en digital assistent som du har konstant tillgång till och som du enkelt kan chatta med genom att hålla in av/på-knappen. Med Gemini kan du effektivt hantera och utföra uppgifter direkt från mobilen genom att enkelt interagera med olika applikationer och funktioner för t.ex. sökning, informationssparande och organisering, vilket gör det lättare att hantera komplexa uppgifter. Du kan också ta bättre bilder och videos med hjälp av AI, detta med avancerade kamerainställningar och redigeringsverktyg som förbättrar möjligheterna att få bilden eller videon precis som du villa ha dem.

När kunder köper nya Pixel 9 Pro Fold erbjuder Google också en års prenumeration på Gemini Advanced som en del av köpet. Detta ger användare tillgång till avancerade funktioner utan extra kostnad.

Kameran fixar bilderna med AI

Kameran på Google Pixel 9 Pro Fold har ett avancerat system av tre bakre kameror, vilket gör att du kan ta högkvalitativa bilder i en rad olika scenarion. Dess vikbara design gör också att din fotografering blir mer flexibel och du kan ta foton från olika vinklar och positioner, vilket fungerar bra för selfies och gruppbilder. Med hjälp av AI-baserad bildbehandling gör att du automatiskt kan justera inställningar för optimala bilder, även i svagt ljus, som förbättrar detaljrikedom och foton tagna i dåligt ljus.

Google Pixel 9 Pro Fold har också som tidigare nämnt redigeringsverktyg som förstärks av AI, vilket gör att du kan sätta en personlig prägel på dina foton med förslag för automatiska bildförbättringar. Bildbehandlingsmjukvaran gör Google Pixel 9 Pro Fold till en av de mest kraftfulla smartphone-kamerorna tillgängliga på marknaden idag.

Sömlös upplevelse med senaste G4-chippet

Google Pixel 9 Pro Fold drivs av Google Tensor G4-chippet, vilket är det snabbaste och mest kraftfulla chippet hittills för Pixel-enheter. Chippet möjliggör inte bara avancerade kamerafunktioner genom AI men också effektiv multitasking och en smidig användarupplevelse över olika applikationer. Prestandan gör att användare kan förvänta sig snabba svarstider och en sömlös interaktion med AI-drivna funktioner som förbättrar upplevelsen sett till både kreativitet och användarvänlighet.

Sett till säkerhet är Pixel 9 Pro Fold utrustad med Titan M2-säkerhetschippet, vilket ger en extra skydd för användarens data och personliga information. Telefonen har också inbyggd VPN och ansiktsigenkänningsteknologi för båda skärmarna. Dessa funktioner, kombinerat med regelbundna operativsystems- och säkerhetsuppdateringar gör att användarens data förblir skyddad.